Articole

Sobolani

Societatea Ligriv D.D.D., cu peste 10 ani de experienta in domeniu, ofera servicii de deratizare si dezinsectie la preturi corecte pentru clientii nostri. Compania noastra va pune la dispozitie o echipa formata exclusiv din profesionisti care vor avea grija intotdeauna sa ofere cele mai bune servicii, aplicate personalizat pentru fiecare caz in parte. Fie ca este vorba despre sobolani, soareci sau insecte, Ligriv D.D.D. este pregatita mereu sa intervina.

Cele mai cunoscute specii de sobolani sunt șobolanul negru și sobolanul maro. Ca si dimensiuni, sobolanii sunt mai mari decat alte rozatoare, precum soarecele, cu care este ruda, insa nu va cantari niciodata mai mult de 500 de grame.

sobolani


Sobolanii sunt animale supravietuitoare si oportuniste si traiesc in general aproape de oameni, tocmai pentru a-si procura hrana cat mai usor si nu vor ezita sa fure efectiv hrana din locuintele oamenilor care traiesc in general in tari subdezvoltate sau in cur de dezvoltare.

Rozatoarele, dar in mod special sobolanii pot fi purtatoarele mai multor patogeni, precum Leptospira, Toxoplasma gondii, si Campylobacter. Despre Moartea Neagra se crede ca a fost cauzata de catre puricele microorganismul Yersinia pestis, purtat de puricele de sobolan.

Foarte interesant este faptul ca sobolanii sunt fiinte foarte inteligente care sti sa se organizeze, tocmai de aceea foarte multi oameni de stiinta au inceput de foarte mult timp cercetarile asupra lor pentru a descoperi cum functioneaza si cu interactioneaza.

Un alt aspect interesant despre sobolani este acela ca sobolanii traiesc in toate partile lumii, mai putin in Antarctica unde mediul nu le creeaza conditii optime de supravietuire. Se inmultesc foarte usor, iar un sobolan ajunge la maturitate in doar doua luni de la nastere, ceea ce ii da osibilitatea sa aduca pe lume o noua generatie. Insa media de viata a acestora este undeva la un an, desi aceasta depinde in  mare parte si de specia din care face parte.

Icon Interventie in 3h
de la apelul telefonic
Icon Posibilitatea de
contact NON-STOP
Icon Garantia unei
lucrari de calitate
Icon Returnarea banilor
in caz de nemultumire